Hemmaa, skönt

Idag var det en föreläsning i skolan som hade temat hur vi utnyttjar världen och vad vi ska göra för att förbättra och leva med mer lika ekonomi mellan länderna. Hade alla varit jämlika hade alla haft "storlek 38". Nu har USA storlek 59 och vi i Sverige 57. Vi är snart ikapp USA och inte på det bra sättet nej..  :P
 Men sen pratade hon om vad vi ska göra för att kunna göra det bättre i världen, mera jämlika.
  Istället för att köpa vanliga frukter som säkert har färdats över hela världen från fattiga afrikaner kan man lägga till några kronor och få samma frukt men veta att människorna som har odlat den, har bra arbetsförhållanden!
Den här föreläsningen var inte om att ge oss skuldkänslor, utan om att få oss mera informerade och se saker ur andra perspektiv.
Tänk på det nästa gång ni handlar, är det inte sjysstare att lägga till några slantar och köpa rättvisemärkt och ekologiskt odlat kaffe och veta att det har gått bra till, än att köpa det gamla vanliga och veta att kaffet har färdats långt och att det kan vara arbetare som jobbar under dåliga arbetsförhållanden :)

Jaja, imorgon har jag NO-prov, jobbigt jobbigt. Vill helst se till att få behålla mitt MVG :P men vi får väl se hur det går med det ;) Nästa vecka är det dags för nationella prov i matte, huga. hatar att göra matteprov får världens ångest över att göra fel haha :P

Men nu är det dags att plugga en stund :)

Kommentarer

Kommentera mitt inlägg här:

Ditt namn:
Kom ihåg lilla mig?

E-postadress: (syns inte för dom andra)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0